Pelangi's Site

About Me

My photo
~Try to give da superb services to Pelangi Boutique & Collection + Pelangi'sheritage customer~ ~pelanginadeya@gmail.com @ 013-4545506 for more details! Register company: AC0001819-H

Saturday, February 23, 2013

OPEN BOOKED FOR MAXI SKIRT (CUSTOM-MADE ONLY)

Assalammua'laikum.
Berita gembira setelah sekian lama menunggu, tempahan maxi & duyung skirt dibuka kembali.
Warna? Boleh scroll ke bawah untuk melihat warna-warna yang boleh dipilih.
Jadi, apa tunggu lagi?

Pelangi Nadia
bye!

Saturday, October 27, 2012


Assalammu'alaikum dan salam sejahtera buat semua,
setelah beberapa bulan blog Pelangi's Collection menyepi, kini kembali dengan wajah baru, produk baru dan segar dari ladang.
Terkini, alhamdulillah, akhirnya setelah sekian lama berniaga secara online, maka lahirlah PelangiNadia Boutique.
Jadi, kedatangan anda dialu-alukan..:)


see you...:)

Saturday, June 30, 2012

TEMPOH MENJAHIT UNTUK MAXI SKIRT & DUYUNG SKIRT

Salam semua,
Disebabkan tempahan bagi maxi skirt dan duyung skirt begitu menggalakkan, saya ingin maklumkan 
tempoh menjahit bagi setiap satu tempahan yang diperlukan adalah selama 5 hari (sebelum ni 3 hari) selepas full payment dibuat. Ini kerana 'Q' untuk tempahan maxi skirt mendapat sambutan terhangat. Diharap anda yang telah pun men'order' dapat bersabar :)

By,
CikPelangi

Friday, June 29, 2012

OPEN BOOKING!!!!

Salam semua,
wah!! lama sangat-sangat rasanya tak update blog. Semakin dilupakan. Kerana kesibukan bekerja membuatkan masa untuk ber'blogging' tergendala sekian lama.
Ok, fine, kita teruskan ke tajuk asal. cewahh!
Sukacita dimaklumkan bahawa tempahan untuk MAXI SKIRT dan DUYUNG SKIRT telah dibuka bermula SEKARANG. yes! SEKARANG!!. Jadi, apa tunggu lagi, cepat-cepat dan laju-laju hantar order (sila rujuk di sidebar kanan cara-cara untuk order ye).
Ok la, kenapa saya open book? Hampir setiap hari, emel sesak dengan pertanyaan dan order (maxi skirt terutamanya) dan setiap kali saya menyatakan OUT OF STOCK, setiap kali itu la saya terpaksa kecewakan customer yang berharap. Jadi, untuk tidak mengecewakan, saya buka tempahan tetapi saya ingin tegaskan ianya TERHAD kerana kita akan menyambut RAMADHAN dan AIDILADHA tak lama lagi, so, u ols faham-faham la, dah tentu ramai nak melaram sakan kan ^_^

Ok, seterusnya, kita tengok warna apa yang ada :)

- ELECTRIC BLUE (warna yg paling tinggi permintaan tapi saya ada stock dlm 30helai shj, siapa cepat, rezeki dia)
- DARK CHOCOLATE
- MAROON
- APPLE GREEN
- GOLD



Apple Green

Maroon




ok, warna ni sahaja yang dapat saya dapatkan bersesuaian untuk di 'match' dengan mana-mana warna :)

Ok, selamat bershopping .

By,
CikPelangi

Monday, April 16, 2012

CLOSE BOOKING FOR MAXI SKIRT

Salam semua,
Sebarang tempahan ke atas customade Maxi & Duyung Skirt di tutup sebab OUT OF STOCK!
Tempahan akan dibuka semula AKAN DATANG.

tq,
CikPelangi

Sunday, February 5, 2012

UPDATE NEW COLOUR!!

Salam semua, 
Kali ni, saya akan update warna untuk Maxi & Duyung Skirt yang masih AVAILABLE dan yang dah Out Of Stock!

MAROON- AVAILABLE
BLACK - AVAILABLE
PINK- OUT OF STOCK
SOFT BLUE - OUT OF STOCK
PURPLE - OUT OF STOCK
GREEN - AVAILABLE
YELLOW - OUT OF STOCK

Tetapi, kami ada tambah beberapa warna baru yang cantik dan gojes tetapi ianya LIMITED STOCK OF THIS COLOUR!  Jadi, siapa cepat, dia dapat ya. tq!
Hantar order anda sekarang ke pelanginadeya@gmail.com

NEW COLOUR: (LIMITED STOCK)
ELECTRIC BLUE
DARK CHOCOLATE

ELECTRIC BLUE


Sunday, January 8, 2012

HOW TO ORDER?

Salam semua, 
Terlebih dahulu, saya nak minta maaf kepada yang 'comment' kat setiap entry (sebab saya x perasan pun ada comment2 tu..huhu), jadi, untuk tidak terlepas pandang, saya akan menjawab komen2 anda di sini..:)
Soalan2 yang kerap ditanya ialah:
1) MACAMANA NAK ORDER?
2) ADA TAK MAXI/DUYUNG SKIRT WARNA HITAM?

Ok, jawapan untuk soalan di atas ialah:
1) Anda boleh la order melalui emel: pelanginadeya@gmail.com
dengan menghantar butiran2 lengkap seperti:
NAMA:
ALAMAT:
NO H/P:
CODE ITEM: cth: Maxi Skirt (YELLOW)
PAYMENT VIA: korang nak bayar melalui bank mana (CIMB @ MAYBANK SHJ)

2) Setakat ini, semua warna masih ada lagi sebab saya dah restock warna hitam terutamanya dengan kuantiti yang banyak, jadi siapa cepat order, dia dapat..:)


Jadi, sekiranya ada pertanyaan, anda boleh lah hantar ke emel saya pelanginadeya@gmail.com..
Jangan segan2 eh..^___^

tata!!

Wednesday, January 4, 2012

Contoh MAxi Skirt in BLACK

Salam semua..=)

Maaf lah ramai yg tanya mana contoh Maxi Skirt warna hitam..:)
Warna yang paling laris sekali..

Ok, di sini, saya tunjukkan contoh dari salah seorang customer ye..:)
credit to Zur Aida..thanx dear..^__^
Amacam? Cik Zur Aida look so cute with da skirt kan?  Nampak ayu gitu..btw, memang cantik + sopan..:)

Ok fine, korang boleh gayakan maxi skirt ni ikut selera masing2 (macam makanan pulak guna ayat selera )..
Erm, maksudnya, digayakan dengan clincher, belt, or pakai kosong camtu je..:)
So, apa tunggu lagi, jom tambah koleksi skirt anda dari PelangiHeritage..:)




thanx semua..^_^

p/s: Kepada yang dah buat payment, perlu faham bahawasanya hari pos hanya pada waktu bekerja, Jadi, jika anda bayar pada hari jumaat, saya akan pos pada hari Isnin..harap maklum~..luv ya!!

Eh jap! jap!...:)

Lupa pula nak pesan. Ada sesetengah colour memang sedikit jarang, tapi di syorkan supaya pakai inner @ kain dalam supaya tidak la jarang dan nampak bentuk kaki jika kena sinaran matahari terutama ketika waktu petang. Dan for information, zip yang dikenakan ke atas Maxi Skirt adalah 'zip sorok', maknanya, tiada kesan zip yang mencacatkan penampilan...:)..

Sunday, December 25, 2011

Pink Vs Maroon pun Cantik Jugak..^___^

Salam semua, 
kali ni setelah stock sudah mula ada,
saya tunjukkan contoh dua warna lagi..^_^
Pink & Maroon..:)

Seperti biasa,
jika berminat, hantarkan
details ke emel pelanginadeya@gmail.com
beserta ukuran pinggang dan labuh ya..
tq..^_^

Maxi Skirt
Colour: Pink

Maxi Skirt
Colour: Maroon

Monday, December 19, 2011

Maxi Skirt Restock !!

Alhamdulilah,
Duyung Skirt dan Maxi Skirt mendapat sambutan yang sangat menggalakkan.
Terima kasih dan harap anda yang telah memiliki skirt-skirt dari kami, berpuas hati.
Kepada yang tak dapat order sebab kebanyakan warna telah kehabisan stock, jangan risau sebab,
kami akan restock lagi Maxi Skirt (paling mendapat sambutan) pada minggu hadapan..:)
Jadi, sesiapa yang masih berminat, cepat-cepat hantar order sebelum terlambat.

Saya pencinta skirt jugak..:)

Friday, December 16, 2011

Pelangi's Maxi Skirt & Duyung Skirt

Salam semua,
Kali ni, Pelangi's Heritage kembali dengan Maxi Skirt  dan Duyung Skirt yang gojes dan cantik!
Muncul dengan warna-warna pelangi yang menarik dan segar..:)
Anda boleh pilih warna-warna kegemaran anda.
Paling menarik,
kami menerima tempahan dengan ukuran dari anda. Jadi, x perlu risau jika terlalu singkat @ labuh.
Selain itu, Maxi Skirt dari Pelangi's Heritage sangat selesa dan boleh digayakan dengan kemeja,
malah sesuai digayakan untuk ke pejabat, kelas ataupun bersiar..
Harga?
Harga yang mampu dimiliki oleh semua kerana ianya murah dan berbaloi,
malah setanding dengan berjenama..:)
Menarik bukan?
Kami menyediakan dua design dan ianya Limited Stock!
Jadi, siapa cepat, dia dapat ya..:)

Harga:
Maxi Skirt = RM 45.00
Duyung Skirt = RM40.00


Ukuran: (kami perlukan ukuran dari anda)
Pinggang
Pinggul
Labuh
*kain akan digunting setelah pembayaran diterima.

Buat pembeli bertuah untuk 5 orang pertama, kami akan beri diskaun hebat iaitu potongan 10%!!
Jadi, apa tunggu lagi? Rebut la peluang yang ada..

Berikut adalah contoh dari kami..:)
* Thanx to:
Photographer: Zara & Sarhan
Model: Lenny Maizura (sepupu)
Make-up by: Me..hehe


Code: Duyung Skirt
Colour: Purple
                         



Code: Duyung Skirt
Colour: Blue
                         



Colour Available:
Maroon
Pink
Black
Blue
Purple
Green
Yellow



                              
Code: Maxi Skirt
Colour: Yellow
                             
Tanpa belt..:)

Code: Maxi Skirt
Colour: Green




Colour Available:
Maroon
Yellow
Black
Green
Blue
Pink
Purple

Pelangi'sOriginal


Salam semua, sempena menyambut tahun 2012, 
Pelangi's Heritage akan memperkenalkan
Pelangi's Maxi Skirt yang bertemakan
warna-warna pelangi.
Menarik bukan?
Trust me, ianya sangat selesa dan cantik!
Jadi, nantikan kemunculan Maxi Skirt dengan pelbagai warna dari kami pada 17.12.2011!!
Terdapat diskaun untuk 5 orang pembeli terawal!!
Jadi, apa tunggu lagi?

Sunday, March 27, 2011

PH 19

RM18 ONLY
RETAIL PRICE: RM28

PH 18~SOLD~

RM 18 ONLY
RETAIL PRICE: RM 28

PH 17~SOLD~

RM 18 ONLY
RETAIL PRICE: RM 28

PH 16

RM 18 ONLY
RETAIL PRICE: RM 28

PH 15

RM 18 ONLY
RETAIL PRICE: RM 28

PH 14

RM 28 ONLY
RETAIL PRICE: RM 35

PH 13~SOLD~

RM 28 ONLY
RETAIL PRICE: RM 35

PH 12~SOLD~

RM 28 ONLY
RETAIL PRICE: RM 35

PH 11

RM 28 ONLY
RETAIL PRICE: RM 35

PH 10

RM 28 ONLY
RETAIL PRICE: RM 35

PH 9

RM 20 ONLY
RETAIL PRICE: RM 28

PH 8~SOLD~

RM 20 ONLY
RETAIL PRICE: RM 28

PH 7~SOLD~

RM 20 ONLY
RETAIL PRICE: RM 28

PH 6~SOLD~

RM 20 ONLY
RETAIL PRICE: RM 28

PH 5~SOLD~

RM 20 ONLY
RETAIL PRICE: RM 28

PH 4

RM 18 ONLY
RETAIL PRICE: RM 25

PH 3

RM 18 ONLY
RETAIL PRICE: RM 25

PH 2

RM 18 ONLY
RETAIL PRICE: RM 25

PH 1

RM 18 ONLY
RETAIL PRICE: 25

Saturday, January 15, 2011

AWANI 5

PASHMINA
SENANG DIPAKAI N X PANAS..:)
RM 18 ONLY
RETAIL PRICE: RM 28

AWANI 4

PASHMINA
SENANG DIPAKAI N X PANAS..:)
RM 18 ONLY
RETAIL PRICE: RM 28

AWANI 3

PASHMINA
SENANG DIPAKAI N X PANAS..:)
RM 18 ONLY
RETAIL PRICE: RM 28

AWANI 2

PASHMINA
SENANG DIPAKAI N X PANAS..:)
RM 18 ONLY
RETAIL PRICE: RM 28

AWANI 1

PASHMINA
SENANG DIPAKAI N X PANAS..:)
RM 18 ONLY
RETAIL PRICE: RM 28

SUFEEYA 5

DESIGN PALING LARIS!!
COTTON
RM 17 ONLY
RETAIL PRICE: RM 22

SUFEEYA 4

DESIGN PALING LARIS!!
COTTON
RM 17 ONLY
RETAIL PRICE: RM 22

SUFEEYA 3

DESIGN PALING LARIS!!
COTTON
RM 17 ONLY
RETAIL PRICE: RM 22

SUFEEYA 2

DESIGN PALING LARIS!!
COTTON
RM 17 ONLY
RETAIL PRICE: RM 22

SUFEEYA 1

DESIGN PALING LARIS!!
COTTON
RM 17 ONLY
RETAIL PRICE: RM 22